Metamorphosa #2

Internationale DJ’s, live beschilderen van auto’s, violisten en singer-songwriters gecombineerd met DJ’s, theatergroepen en live-kunstenaars. Dit is slechts een greep uit de acts op de avond die Metamorphosa heet. Op vrijdag 16 mei 2014 van 20.00 – 02.00 uur keert Metamorphosa terug in de stad Arnhem met de tweede editie. Dat Arnhem weer klaar is voor Metamorphosa blijkt uit de kaartverkoop. Binnen 42 uur helemaal uitverkocht. Met een line-up van funk, deep house en tech-house, belooft het een artistieke avond te worden. Een mooi feest staat 700 bezoekers te wachten.

Metamorphosa transformeert uitdagende locaties één avond tot unieke partyspot. Dat de organisatie het woord ‘uniek’ serieus neemt, laat Metamorphosa weer zien met een nieuwe feestlocatie dertien meter onder de grond. Dit keer op de bijzonder aansprekende plek parkeergarage,-4, Arnhem CS. Nu Metamorphosa binnen no-time alle 700 kaarten verkocht, is het hoog tijd voor het bekendmaken van de line-up.

De avond start tussen 20.00 en 22.00 uur met Josh Dupree & violiste Katya Gabeli. Daarna volgen Daniel Zuur & singer-songwriter Florian Wolff, om vervolgens de avond af te sluiten tussen 00.00 en 02.00 uur met de Antwerpse Ramon Tapia. Daarnaast zal er live-art zijn. De Rooij Art & Design zal onder andere live een auto beschilderen. Visual Artists Olivië en Fuga Figures gaan decorstukken maken en danseressen voorzien van kunstcreaties. Theatergroep Troubamour en De Astronauten zorgen ook voor diverse live-acts. Tot slot bekleden de videomappers van RANDY de locatie met vette 3D projecties.

Om 22.00 uur sluiten de deuren van Parkeergarage Centraal. Wachten tot 22.00 uur is echter zonde van je tijd, want tussen 20.00 en 22.00 uur zal de Arnhemse DJ Josh Dupree het podium betreden. Samen met Katya Gabeli, van origine een Russische violiste,zal hij een positieve vibe brengen door een combi van Deep House met Funk invloeden. Dupree is een begrip in Arnhem en zal met Katya Gabeli voor een spetterende opening zorgen. Gabeli speelde voor het eerst viool op haar vijfde en dit heeft zij niet meer losgelaten. Na verschillende Russische en Nederlandse professionele muziekopleidingen, waaronder de Utrechtse Kunstacademie, is freestylen op de elektrische viool haar professie geworden. Zij heeft onder andere gespeeld op ADE, Hed Kandi, Extrema en Ministry of Sound. Ook Dupree heeft na zijn begin in 2000 een vliegende start gemaakt en inmiddels podia als Doornroosje, Mysteryland en This is Progressive op zijn naam geschreven.

Tussen 22.00 en 00.00 uur gaat de avond verder met de bijzondere combi Daniel Zuur & Florian Wolff.Zuur brengt Deep House, maar de combi met singer-songwriter Florian Wolff maakt het melodieus. Daniel Zuur is Producer en Live Composer. Bekend in de Amsterdamse Club Scene sinds 2009 en in 2012 zelfs genomineerd voor ‘Best Producer’ op Vinylized. Zijn succes is niet binnen de landsgrenzen gebleven, maar breidt zich onder andere uit naar het dancemekka Berlijn. Zuur is een creatieve DJ en met de vele podia die hij op zijn naam heeft staan, zijn wij trots om Metamorphosa als stage daarbij te schrijven. Wolff speelde als singer-songwriter ook op vele podia, waaronder Lowlands en Indian Summer. Daarnaast was hij 3FM Serious Talent en finalist bij de Grote Prijs van Nederland. Dit belooft een mooie, muzikale combinatie te worden.

Metamorphosa wordt tussen 00.00 en 02.00 uur knallend afgesloten met Ramon Tapia. Deze internationale DJ draait over de hele wereld in clubs en op festivals. Tapia brengt een opzwepende groovy tech-house, waarin zijn Chileense bloed terug te horen is. In 2010 mixte Tapia een compilatie voor het legendarische New Yorkse Strictly Rhythm. Dit bracht hem in één klap op de internationale podia. In 2012 heeft Tapia zijn eigen label Say What? opgezet.

Een avond met Live-Art, Live-Artist & Live-Music, in een spetterende eenmalig omgetoverde parkeergarage dertien meter onder de grond. Dit wil je niet missen. Metamorphosa. Vrijdag 16 mei 2014.

LIVE ARTISTS

 • Josh Dupree feat. Katya Gabeli (LIVE)
 • Daniel Zuur & Florian Wolff (LIVE)
 • Ramon Tapia

 

LIVE ACTS

 • Theatercollectief De Astronauten
 • EN-tertainment
 • Troubamour
 • Aranka & Aicha

 

LIVE ART

 • Sandwalker & Birdfree
 • Niels van Bunningen
 • Philip de Rooij
 • Fuga Figures
 • LED-ART
 • RANDY
 • Olivie
 • ESFP