Metamorphosa #5

De nieuw locatie van Metamorphosa #5 ligt in het artistieke hart van Arnhem. Een locatie die kunst naar je toe brengt en waar natuur- en cultuurbeleving samenkomen. Met een uniek uitzicht over de Rijn biedt Museum Arnhem zowel inzicht als uitzicht. Op vrijdag 1 december 2017 mag Metamorphosa voor het laatst voor een lange periode gebruik maken van het bijzondere en historische pand. Metamorphosa heeft de eer een laatste evenement te organiseren voordat Museum Arnhem haar deuren gaat sluiten voor een grote renovatie en uitbreiding!

De geschiedenis van Museum Arnhem begint in het midden van de negentiende eeuw. Rond 1856 werden de eerste ‘gemeentelijke gedenkstukken van geschiedenis en kunst’ tentoongesteld in het toenmalige Arnhemse Geldersch Museum, een aanbouw aan het Duivelshuis in het hart van de stad. Het monumentale gebouw van nu was in 1873 oorspronkelijk een herensociëteit voor uit Nederlands-Indië terugkerende suikerrietplanters. In 1920 werd het gebouw geschikt gemaakt als museum en sindsdien hebben er nog 2 grote verbouwingen plaatsgevonden om het gebouw te maken zoals het nu is. Met de komende verbouwing in het zicht wil Museum Arnhem meer hoogwaardige tentoonstellingsruimte creëren, de voorzieningen voor de bezoeker verbeteren en de tuin nog meer bij het museum betrekken.

Één maal per jaar strijkt Metamorphosa neer in Arnhem om de stad een tijdelijke gedaantewisseling te laten ondergaan. Een avond waarop de stad laat zien dat hij méér is dan de Korenmarkt, de Jansplaats en de Rijnkade. Op een verrassende plek in Arnhem biedt Metamorphosa een avond vol live muziek, kunst, dans, theater en dj’s. Dit keer Museum Arnhem! Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers die Arnhem de beste uitgaansavond willen bieden die de stad in zich heeft.

We starten om 20.00 uur en vragen bezoekers 22.00 uur binnen te zijn, zodat de eerste live-acts van start kunnen gaan. Vroeg pieken dus en de avond afsluiten om 02.00 uur.

Binnenkort komt er meer nieuws over de ticketverkoop en de line-up van onze artiesten. Fans van eerdere edities van Metamorphosa kunnen met voorrang kaarten kopen.

Hierover volgt een aparte nieuwsbrief met meer informatie. De openbare verkoop gaat later van start en daarover staat ook meer in de volgende nieuwsbrief. Volg ons uiteraard ook op facebook en twitter. Zet de datum vast!

Mis het niet en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo word je als eerste op de hoogte gehouden!